gunung sipiso piso (VIEW DARI NAGGARAJA)

July 7, 2008 at 9:28 am 25 comments

Ini adalah gunung di perbatasan kabupaten karo dan kabupaten simalungun. di balik gunung ini lah terdapat air terjun yang tinggi sipiso-piso. gunung ini juga memiliki view yan bagus ke danau toba. jika mendakinya paling cuma membutuhkan waktu 2 jam dengan santai. di perjalanan menuju ke atas banyak sekali bunga eidelweis putih yang tumbuh di badan jalan yang telah bagus dan bisa dilewati sepeda motor.

namun seperti kebiasaan (?) gunung sipiso piso ini dulunya setiap tahun pasti terbakar. dan sangat jelas terlihat dari arah mengambil foto ini. (tidak tahu , sengaja di bakar atau tidak. dan mudah mudahan sekarang sudah tidak terbakar setiap tahun lagi). semoga kebakaran di sipiso piso tidak terjadi lagi, dan daerah tujuan wisata sipiso-piso dan tongging makin banyak di kunjungi. seperti kebanyakan orang sardolok yang mengaunjunginya di hari minggu…hayooo..siapa yang sering ke sana?????

Entry filed under: GABBAR HUTA. Tags: , , , , , , , , , , , .

MARJAGAL (BUKAN SADIS) GEREJA GKPS 1 (IMMANUEL) DAN SUASANA TIGA DI HARI RABU

25 Comments Add your own

  • 1. monika  |  July 19, 2008 at 8:49 am

    y betul!
    ms ma sampe tarbakar gunung ai tene?
    padahal i tori hT nga gundul, ms homa i gunduli lalap?
    Btw air terjun ai hurang terawat do hu idah, hinan memang!!!
    mudah2 han dalan lao hu toruh ai porluma i perbaiki.

    Reply
  • 2. sinar sepadan  |  August 1, 2008 at 11:37 am

    Memang sonaido bot,sangajado itutung ai ase roh jengesni idahon,jangankan diperbaiki,diperkirakan tahun 2030 air terjun tongging akan hilang,

    Reply
  • 3. mareas sipayung  |  August 1, 2008 at 2:56 pm

    waw…..tarida Juma nami …..juma “Bulu Podoman”

    TX

    Reply
  • 4. Lita  |  August 1, 2008 at 3:07 pm

    segar na man tene

    Reply
  • 5. oppung parsaruney  |  August 4, 2008 at 6:35 am

    ahama artini” bulupodoman” da,

    Reply
  • 6. dorigirsang  |  August 9, 2008 at 10:00 am

    hehehehehe
    blog nya keren.. salut.. salut…
    truss kan , kalo bisa gambar2 nya di perbanyak,mungkin salah satu orang yg kamu jepret nanti nya ada yang aku kenal,
    tadi barusan aku buka2 blog nya , ada inang yang mar kor,kebetulan ada kawan disini org asli saribudolok dia banyak kenal ma peserta koor inang tsb,jadi rasa kangen pon akan kampung halaman terobati..
    kalo bisa masalah pertambanagan batu yang ada di desa naga mariah ( sirpang bage ) pas di bawah gunung si piso-piso,di situ juga ada ladang kami dulu nama nya di bikin bapak ku juma girsang sepakat,persis di depan nya gereja naga maria,di expose juga , masalah na itu udah rawan sekali dan perlu ada perhatian nasional,karena itu bisa menybab kan erosi dan banjir kasihan ma kampung yang ada di bawah,seperti dolok mariah dan bage,kebetulan dolok mariah adalah kampung asal ku..
    lagian dunia kan sekarang ada perhatian khusus akan lingkungan alias go green
    di atei tupa.horas
    keep on posting

    Reply
  • 7. Jaya b girsang  |  August 11, 2008 at 6:36 am

    Taringot diri huhuta apalagi idah sipiso-piso,ai juma nami lang daoh be hunjai,homa anggo pas sanggah matutung dolok ai das do hujuma nami bulung2 ni sanggar namtutung ai.

    Salam kenal humbani nasiam haganupan,
    Hun partigaraja

    Reply
  • 8. mareas sipayung  |  August 16, 2008 at 2:53 pm

    #

    5. oppung parsaruney | August 4, 2008 at 6:35 am

    ahama artini” bulupodoman” da,

    oppung parsarunee……
    au pelang hu boto aha artini juma bulupodoman
    han bapa do hu boto goran ni daerah juma nami ai.
    bulu podoman nina((mungkin na hinan bahat ra i jai bulu)hahaha

    Reply
  • 9. marsenti saragih  |  September 19, 2008 at 9:23 am

    anggo menurutku bulupodoman ai artina bulu = bambu podoman = tempat tidur jadi kesimpulanna tidur beralaskan bambu. sopo nami hinan buluh do ibaen lantaina hehe…

    Reply
  • 10. stefanus ginting  |  September 28, 2008 at 5:23 pm

    mejuah-juah kita krina, kai berita si mbaru na? ise si banci mberekenca man bangku? bujur ras mejuah2 kita krina.

    Reply
  • 11. Rusmi  |  October 21, 2008 at 12:48 pm

    Mantap tumang tarida hape ati, hanami lewat matong han dalan on lao hu sidulang. Eta sambil mangida par RB atap par paribuan lao mulak sikkola han sardol.

    Reply
  • 12. CHATNI S  |  October 24, 2008 at 6:47 am

    ATTAN RUSMI AI MAHUA GATNI ANGGO LEWAT PAR RB??????PAK GATNI HO????SALAM HU SI BOIN DA!!!AI IDINGAT HO DAPE AU????BJ PAR GANGSET

    Reply
  • 13. srigirsang  |  November 21, 2008 at 8:44 am

    Iseng hari ini aku searching2 tentang marga girsang and kampungku dolok mariah truz aku ktemu sm blog ini. Jadi teringat kampung halaman, trus aku baca comment dari dorigirsang yang ternyata dia bapatuaku..
    hallo bapatua, lam kenal ( kangen sam kebun jeruk yang di dpn gereja itu).
    Blog yang bagus..
    Salam kenal smua..

    Reply
    • 14. dori girsang  |  October 27, 2009 at 1:02 am

      horas juga …heheheheh…ladang jeruk kita udah di tabai semua nya,sekarang yg ada cuma wortel ma semak-semak juma.gimana kabar keluarga di sana semoga sehat2 semua nya yah..

      Reply
  • 15. Sarmedi  |  November 30, 2008 at 10:20 am

    Horas ma batta haganupan,
    parlobei sahali mau au marsattabi hu bani nasiam haganupan, anggo au asli par Bage do, tapi nasi bapa domma i saribudolok sonari, anggo i batam do. tapi malas tumang uhurhu mangidah blog on. boi songonni tarbayang diri hu huta.
    tarimakasih pakon diate tupa ma

    Reply
  • 16. Karl T Girsang  |  December 7, 2008 at 3:49 am

    H
    ubani: Mareas Sipayung.
    Sebenarna artini bulupodoman lang adong,tapi alani hita halak simalungun kurang perbendaharaan kata2, aido ase idokkon bulu podoman.mulana songon on, i daerah bulu podoman ai tumbuh bulu
    Chusus na bai mambaen SULING. Kira2 60Thn na lewat garama modalna martondur marsuling do, jadi anggo iboto hita marsuling atau andung adung baima dapot hita anak boru na jenges.ase bahatpe parbangun dolok atappe pardolokparibuan marjuma hu bulu podoman,songon ai age parnanggaraja alani mambuat bulu untuk suling.songon ai age anggo roh serindo hu Sdolok lao do nasida hujai mambuat bulu.jadi anggo garama martondur mahuta2 mamboan suling do jadi hudia pe nasida,age modom i boan do ai
    ai do ase idokkon bulupodoman.lang huboto atek adong dope bulu si songon ai ijai? paling pe adang bulu sisongon ai i daerah purba sinombah.

    Thanks . Karl T Girs
    Dec.06.2008.

    Reply
  • 17. bandit  |  December 7, 2008 at 6:42 am

    Siap matutung dolok Sipiso-piso, tubu ma ranti (lautu)

    Reply
  • 18. jhon's chobar  |  December 9, 2008 at 12:29 pm

    AHA NIKKANIMA I LAKAN
    HAN PARILAHAN DO I FOTO DOLOK I
    HAN URUK” DOHOR JUMA NAMI.
    ERA LANG HU BOTO HOMANI TARIDA DO SOPO NAMI NA ETEK AI GE LEEEE..
    HAAAA..
    SERATUS TAHUN LAGI DOLOK SIPISO” AKAN HABIS DI KOREK
    UNTUK MENGAMBIL BATU YANG ADA DI DALAMNYA
    CONTOH SEKARANG LIHATLAH DI BAWAHNYA
    DA ABIS SEMUANYA….

    Reply
  • 19. swara  |  December 17, 2008 at 3:26 pm

    sipiso-piso memang keren abissss….waktu turun semangat ’45, pingin banget kena guyuran air terjunnya, tapi pas balik nanjaknyaa….wow….capek abisss ! coba kalo ada flying fox….

    Reply
  • 20. Pabisuk  |  January 26, 2009 at 1:10 pm

    Bani tgl 5 January 2008 lao do hu atas ni dolok Sipiso-piso domma i aspal dalan huatas tapi lang adong perawatan,sonai homani domma bahat homani sanggar sonai age rih masuk hudalan atappe tubuh i tong dalan.Memang dear do tumang pemandanan han atas ni dolok Sipiso-piso ai taridah ma, Hppoan, Hutaimbaru,Bage, Tongging, Paropo,Silalahi sonai age Pulau Samosir onma han bagian selatan, hun utara taridahma Aekpopo, Partibi, sonai homani age Taman Simalem Resot . Hun bagian Situnggaling lang tardalani halani poron do tumang, adong do dua sopo-sopo i atas polin sada do naboi itempati aima nahan bagian selatan, bagian utara poron tumang lang boi masuk hubagas sopo-sopo ai.Dear do tumang hujon mardalani sebagai olah raga, udara besih,lang ribut,pemandangan jenges tumang. Han toru huatas makan waktu kira2 1jam 20 minutes.

    Reply
  • 21. lidya  |  February 5, 2010 at 8:10 am

    horassss simalungun

    Reply
  • 22. Anta tarigan parsitunggaling  |  June 2, 2010 at 6:21 am

    anggo lewat nassiam han situnggaling lao hu sipisopiso ulang lupa nassiam makkatahon horas da……..hiks….hiks….!

    Reply
  • 23. boin  |  June 26, 2010 at 10:40 am

    oh.
    tarida jumakku,
    chatni s,
    balek salam nina,
    hahahaha.
    tarida do hape dalan na sanggah mulak hanami horja taun han RB,
    hahaha
    horas inang.
    horas bapa,
    horas hita ganupan,
    maju simalungun

    Reply
  • 24. Chrisany  |  November 18, 2010 at 9:18 am

    jadi masihol mulak….

    Reply
  • 25. Jordan Munthe  |  February 6, 2011 at 12:19 am

    amangg…anggo pangambatan songondia doh..kabar na
    ahu halahh pangambatan sonari i medan ….ungga 5 tahun au dah mulak hu huta…adong do na tanda dohot si baktiaron…..?

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 68,789 hits

%d bloggers like this: